top of page
273992889_10227935372233314_8419421232890398833_n.jpg

StadagerArt

Frederik Stadager Larsen er en dansk kunstner adopteret fra Indien. Fra sit lille atelier på Frederiksberg skaber han samfundskritiske værker, der påpeger samtidens skævheder. 
Frederiks biologiske ophav og adoption spiller en rolle i tankeprocessen bag hvert værk:     
 
    "Et terningekast fra at have intet sætter tingene i perspektiv. Vi er så privilegerede i vores del af verden, at det først er når vi mister det, at det går op for os. Jeg forsøger at fremhæve uligheder, skønheder og det midt i mellem gennem mine fortællinger, for netop at sætte fokus på det, før det er for sent".

  • Facebook
  • Instagram

Kunsten

Frederiks stil præges af fremtrædende farvekombinationer i realistiske og surrealistiske kompositioner, hvor ét motiv eller én enkelt genstand indtager en dominerende position. Det er fortællingen, der driver hvert værk.

Hvert maleri starter med en kerne - en fortælling. Det er altid historien, der er drivkraften og derfor rejser Frederik verden rundt for at møde og opleve mennesker, kulturer og natur som inspiration til fortællingerne. Turene har de seneste par år bragt ham til de grønlandske kyster, den bagende sol på Galapagosøerne, det ufremkommelige Svalbard og helt til Afrikas top på Kilimanjaro til de vidstrakte savanner i Tanzania.

 

2023 byder på flere rejser, hvor Frederik gennem kunsten ønsker at bidrage til projekter, der sætter fokus på natur- og dyreliv. Næste stop er Borneo, hvor Frederik skal rejse rundt for at dokumentere udfordringer, som dyrelivet møder med et stigende tab af leveområder.  Man beskytter det, man elsker. Og derfor er hvert værk en hyldest og en opfordring til at passe på vores verden. Både mennesker og dyr.

bottom of page