273992889_10227935372233314_8419421232890398833_n.jpg

StadagerArt

Frederik Stadager Larsen er en dansk kunstner adopteret fra Indien. Fra sit lille atelier i København skaber han samfundskritiske værker, der påpeger samtidens skævheder. 
Frederiks biologiske ophav og adoption spiller en rolle i tankeprocessen bag hvert værk:     
 
    "Et terningekast fra at have intet sætter tingene i perspektiv. Vi er så privilegerede i vores del af verden, at det først er når vi mister det, at det går op for os. Jeg forsøger at fremhæve uligheder, skønheder og det midt i mellem gennem mine fortællinger, for netop at sætte fokus på det, før det er for sent".

  • Facebook
  • Instagram

Kunsten

Frederiks stil præges af fremtrædende farvekombinationer i realistiske og surrealistiske kompositioner, hvor ét motiv eller én enkelt genstand indtager en dominerende position. Det er fortællingen, der driver hvert værk.

Hvert maleri starter med en kerne - en fortælling. Det er altid historien, der er drivkraften og derfor rejser Frederik også verden rundt for at opleve mennesker, kulturer og natur som inspiration til fortællingerne. Turene har de seneste par år bragt ham til de grønlandske kyster, den bagende sol på Galapagosøerne og det ufremkommelige Svalbard. Næste stop er Tanzania, hvor Frederik skal rejse rundt for at dokumentere og opleve de udfordringer, som lokalbefolkningen møder i deres daglige omgang med savannens dyr. Man beskytter det, man elsker. Og derfor er hvert værk en hyldest og en opfordring til at passe på vores verden. Både mennesker og dyr.
 

Frederik betragter surrealismen som den ideelle måde at fremhæve værkernes historier, hvor sammenstødet mellem genkendelighed og det uventede danner rammen for forståelse.